fbpx

Zelene ideje – odabrano šest ideja koje nastavljaju takmičenje

Komisija za odabir Zelenih ideja, selektovala je šest učesnika nacionalnog takmičenja, koji su aplicirali na otvoreni konkurs, raspisan 4.marta 2020.godine. Ideje koje su ušle u uži izbor su: “Korijen”centar za ekološku edukaciju i izdavaštvo (Anđela Đurašković); EcoSwApp (Dragana Vujisić); San pod zvijezdama (Siniša Novaković); Happy bed (NVO Srećne šapice/Happy Paws); Raw Frame (EQ doo) i eko hostel “Brda”(Vlatko Kadić). Prezentacija odabranih ideja biće održana tokom prve sedmice juna mjeseca u PR centru u Podgorici. Najbolje tri ideje na nacionalnom nivou, nastaviće sa priprema za Regionalno takmičenje, koje je planirano da bude održano u Beogradu – čim to uslovi budu dozvoljavali!

Ukoliko se procijeni da nije bezbjedno da se Regionalno takmičenje održi, najbolje rangirana na nacionalnom nivou će od Fonda za aktivno građanstvo dobiti finansijsku podršku u iznosu od 4,000 EUR.

Zahvaljujemo svim učesnicima, uz želju da uspijete da obezbijedite neophodna sredstva za realizaciju vaših zelenih ideja, jer svaka zavređuje podršku!