fbpx

Zajednica u akciji – poziv za prijavljivanje sa projektnim prijedlozima

Fond za aktivno građanstvo u partnerstvu sa Zakladom za razvoj lokalne zajednice „Slagalica“ iz Hrvatske, je započeo realizaciju trogodišnjeg programa Podržani = Osnaženi, koji finansira Evropska unija.

Opšti cilj programa je osnaživanje civilnog društva i aktivnog građanstva, kako bi promovisali transparentno i participativno upravljanje, demokratske reforme, i jačali ekonomski i društveni razvoj Crne Gore, u skladu sa procesom integracije u Evropsku uniju.

U okviru programa, otvoren je poziv za podršku projektima u okviru grant šeme „Zajednica u akciji“, kojom želimo da osnažimo građansko učešće i inicijative u zajednici, koje promovišu inkluzivno upravljanje i ekonomski i društveni razvoj.

Svrha ove grant šeme je podrška organizacijama civilnog društva i neformalnim grupama građana u situacijama koje zahtijevaju pravovremeni odgovor na neposredne izazove ili probleme, ili  na ukazanu mogućnost da se utiče na javno mnjenje i demokratske procese, kroz različite oblike javnih akcija.

Ukupni raspoloživi fond za „Zajednicu u akciji“ iznosi 240.000 eura; do kraja 2023. godine može biti dodijeljeno 80.000 eura.

Iznos koji može biti dodijeljen za pojedinačni projekat kreće se u rasponu od €2.000 do €6.000.

Detaljne informacije nalaze se u Vodič za aplikante  a prijavni paket sadrži Prijavni formular   Prijedlog budžeta