fbpx

Učešće mladih u filantropskim akcijama

mladi-filantropija

Nakon trodnevne obuke 16 predstavnika organizacija/neformalnih grupa mladih na temu Filantropija i planiranje akcije u lokalnim zajednicama, koja je održana u Miločeru (09.10 i 11. Maj 2014), učesnici treninga su svoje početne ideje razvili u konkretne akcije i razrađene projektne ideje.

Podržano je 5 projekata/filantropskih akcija, sljedećih organizacija: Centar za djecu i mlade, Podgorica (Mladi starijima, stariji mladima), Volonteri Crne Gore, Nikšić (Volim, učim i želim pomoći jer ja brinem o njima), Portret, Bar (Za dječiji osmijeh), kao i projekti dvije neformalne grupe; KF, Podgorica (Obogaćivanje knjižnog fonda srednjih stručnih škola u Podgorici) i neformalna grupa volontera Zračka nade i Dnevnog centra, Pljevlja (Daruj mi prijateljstvo – stvorimo ljubav).

Realizacija podržanih projekata je počela 02.juna i trajaće do početka novembra 2014 godine.

Podsjećamo da program podrške učešću mladih u filantropskim akcijama realizuje fAKT uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju, Fonda brade Rokfeler i Čarls Stjuart Mot Fondacije. Ukupan iznos opredijeljenih sredstava u okviru ovog programa iznosi 12,000 EUR.