fbpx

Tekst zahvalnosti KIC-a

Kulturno – informativni centar ”Budo Tomović” prvi put je dobitnik nagrade Iskra za Filantropiju, odnosno Specijalnog priznanja za doprinos opštem dobru, koje dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo.

U nastavku je tekst zahvalnosti koju KIC na čelu sa direktoricom Snežanom Burzan upućuje svima vama koji ste doprinijeli da i u 2016. ostanemo Srce kulture grada, i damo svoj doprinos opštem i građanskom dobru.

Srdačno,

***

Izuzetno sam ponosna na KIC – ISKRU, kaže direktorica KIC-a Snežana Burzan. Dodaje da najprije želi da zahvali  svim zaposlenima u KIC-u koji su uz puno truda, rada i dobre volje, u svim segmentima od planiranja do organizacije i realizacije, doprinijeli da ove godine zavrijedimo pažnju više od 50 hiljada posjetilaca koji su pratili oko 300 raznovrsnih umjetničkih sadržaja, od čega je skoro petina bila premijerna.  U završnici  programske i kalendarske godine, ova nagrada je najljepša potvrda kako rada i posvećenosti tako i  entuzijazma cijelog KIC tima, smatra Burzan.

„Želim da zahvalim onima koji su KIC predložili za ovu nagradu, prepoznajući naš doprinos u izgradnji opšteg dobra. Iskrenu zahvalnost dugujemo: Fondaciji Petrović Njegoš, Romskom obrazovnom fondu, portalu Culture corner,  NVO Kutak, Savezu slijepih Crne Gore, NVO Queer Montenegro, Zavodu za metrologiju Crne Gore, NVO Allegro, ali Zoji Đurović,  Slavku Kaleziću,  Mitru Miranoviću, Viktoriji Strugar i svima vama koji ste nas od prošlog petka kontaktirali dajući i svoj glas ZA ili komentarišući KIC-ISKRU kao sasvim zasluženu!

Takođe, veliko hvala  Fondu za aktivno građanstvo (FAKT) koji  upravo kroz  ISKRU podsjeća koliko je zbilja važno ”da dobro postane navika”. Hvala i Žiriju FAKT-a.“ 

Direktorica Burzan naglašava da je ponosna i zbog  činjenice da je upravo KIC ”Budo Tomović” zaslužio ISKRU  među  84 predložena kandidata, kao i zbog toga što je naš centar  prva javna ustanova kojoj je dodijeljeno ovo specijalno priznanje za doprinos opštem dobru!

„Zahvaljujem na kraju ove uspješne poslovne godine Glavnom gradu i Sekretarijatu za kulturu i sport, našim brojnim domaćim i međunarodnim saradnicima, predstavnicima diplomatskih predstavništava u Podgorici,  fondacijama, kulturnim  centrima, NVO-ima  i medijima sa kojima smo i ove godine odlično sarađivali za dobrobit bogatije kulturne ponude Glavnog grada.“  

Burzan je posebnu zahvalnost uputila podgoričkoj i crnogorskoj publici „koja nam bezuslovno poklanja svoje povjerenje i daje dodatni  energetski puls, odnosno sad već i ISKRU „srcu kulture grada“.

I u 2017. ostaćemo mjesto susretanja raznolikih kvalitetnih kulturnih sadržaja,  bićemo domaćini umjetničkim programima posvećenim različitim  generacijama i interesovanjima probirljive podgoričke publike, uvijek otvoreni  za građane i uvijek pokazujući visok nivo društvene i građanske svijesti, zaključuje u obraćanju javnosti povodom dobijanja priznanja ISKRA  Snežana Burzan, direktorica KIC-a.  

Promo video KIC-a sa ceremonije dodjele 

    Leave a Comment