fbpx

Selektovane organizacije prošle obuku

DC trening 5

U okviru programa „Podrška društvenoj uključenosti djece pogođene siromaštvom“, u petak i subotu (01. i 02. oktobra) u Kolašinu je održan trening za 22 predstavnika 10 selektovanih organizacija, koje su na osnovu kvaliteta prijava, obezbijedili dalje učešće u programu.

Cilj obuke je bio osposobljavanje polaznika za uspostavljanje i vođenje servisa podrške, koji se temelji na modelu tzv. inkluzivnog kluba.

Nakon treninga, organizacije, polaznice treninga, apliciraju sa punim prijedlozima projekata, za koje je obezbijeđena finansijska podrška za najmanje 3 projekata, kako bi model primijenile u svojim lokalnim zajednicama u okviru već postojećih servisa i rada sa djecom pogođenom siromaštvom. Ukupno će za projekte biti opredijeljeno €12,000 (maksimalni iznos pojedničnog granta je €4,000).

Podsjećamo, program je namijenjen organizacijama koje se bave pružanjem servisa socijalne zaštite, a realizuje se uz podršku Američke ambasade, kroz program malih grantova (Democracy Commission Small Grants Program).