fbpx

Treći Modul je održan na temu “Prikupljanje sredstava i održivost neprofitnog sektora”. Trening je organizovan u hotelu Crna Gora u Podgorici u periodu od 12-16 januara 2012. Učesnici III Modula su nevladine organizacije koje su ucestvovale na prvom i drugom modulu istog programa.

Cilj treninga:
– Upoznavanje sa ulogom korporativnog sekotora u razvoju socijalnih usluga i održivosti organizacija civilnog sektora kao pružalaca socijalnih usluga.
– Edukacija o izradi konkurentnih prijedloga projekata i vođenje kroz proces izrade prijedloga projekta.

Polaznici OCD u okviru trećeg modula, su imali sljedeće teme: Prva tema- Razvoj projektnog prijedloga; Druga tema- Korporativno davanje za pružanje usluga socijalne zaštite.

Tema 1 – kroz ovu obuku organizacija civilnog društva su imale priliku da nauče više o tome kako razviti dobar prijedlog projekta, fokusirajući se na projektni prijedlog o razvoju socijalnih usluga organizacija civilnog društva u Crnoj Gori. Na ovaj način je fascilitirano kreiranje finalnog prijedloga projekta koje će organizacije slati fAKT-u za dodjelu sredstava.

Tema 2 – Korporativno davanje– Informacije o korporativnom davanju za organizacije civilnog društva su imale za cilj podstaći organizacije civilnog društva da se otvore za nove  izvore prikupljanja sredstava, one koji postoje van međunarodnih donatora.

Na trećem modulu su bili predstavnici Elektroprivrede Crne Gore (Eleonora Albijanić, sefica odsjeka za eksternu komunikaciju) i AD Trebjese, Nikšić (Natalija Milić, PR menadžerka). Gosti su imali izlaganja o drustveno odgovornom poslovanju.

Pogledajte slike sa treninga >>>