fbpx

Privredna komora raspisala konkurs za najbolja preduzeća u Crnoj Gori

Privredna komora Crne Gore raspisala je krajem protekle godine konkurs za najbolja preduzeća u Crnoj Gori za 2013. godinu.

konkurs_pkcg

Kako ističu iz Privredne komore, i ove godine dodjeljivaće se nagrada za uspješno poslovanje, društvenu odgovornost, inovativnost i unaprijeđenje menadžmenta.

Nagrada za uspješno poslovanje dodijeliće se jednoj od članica Komore na osnovu sljedećih kriterijuma: ostvareni prihod, rezultati poslovanja, učešće izvoza u ukupnom prihodu, zaposlenost, uvođenje novih tehnologija i inovacija, sistem kvaliteta roba i usluga i odnos prema društvenoj zajednici.

Nagrada za društvenu odgovornost dodijeliće se takođe jednoj od članica Komore na osnovu kriterijuma: posvećenost održivom ekonomskom razvoju, odnos prema zaposlenima, odnos prema društvenoj zajednici, društvu u cjelini i odnos prema životnoj sredini.

Nagrada za inovativnost dodjeljuje se članici Komore, pojedincu ili grupi uz osnovne kriterijume: inovacija, koja za rezultat ima stvaranje novih proizvoda, tehnologija i usluga kao i značajno unapređenje postojećih, u skladu sa potrebama tržišta; inovacija procesa kao primjena novog ili značajno poboljšanog načina proizvodnje ili izvršene usluge; inovacija organizacije kao primjena novih ili znatnih promjena u strukturi ili menadžmentu kompanije, s namjerom da se poboljša korišćenje znanja, kvaliteta proizvoda ili usluga, ili poveća efikasnost poslovnih tokova; marketinška inovacija, kao primjena nove marketinške metode, uključujući značajne promjene u dizajnu proizvoda, pakovanju, plasmanu, promociji proizvoda i naplaćivanju proizvoda.

Nagrada za unapređenje menadžmenta dodjeljuje se pojedincima koji su ličnim doprinosom postigli izuzetne rezultate na planu upravljanja i rukovođenja, kao i unapređenju sistema menadžmenta.

Konkurs je otvoren do 15. marta 2014. godine.

Iz Privredne komore pozivau članice Komore, organe Komore, odbore udruženja i druge oblike organizovanja u Komori, privredne asocijacije, institucije i pojedince da daju predloge za nagrade Komore za 2013-u godinu.

Nagrade će biti dodijeljene na Dan Komore, 21. aprila 2014. godine.

Više informacija možete naći ovdje.