fbpx

Poziv za učešće u programu De facto Aktivni

Obavještavamo Vas da Fond za aktivno građanstvo – fAKT započinje realizaciju programa pod nazivom “De facto Aktivni”, podržan kroz Instrument za civilno društvo (IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro Programme), koji finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Cilj ovog programa je podrška razvoju kapaciteta organizacija građanskog društva, kako bi postale profesionalni, efikasni, odgovorni i nezavisni akteri razvoja našeg društva.

U fokusu programa je održivost organizacija građanskog društva (OGD): razvoj organizacijskih kapaciteta, kako bi postale što uspješnije u prikupljanju/obezbjeđivanju sredstava od građana i biznis sektora. Ključne komponente programa su sljedeće:

  1. Izgradnja kapaciteta putem obuke/treninga (dva modula na temu prikupljanja sredstava) za 30 OGD;
  2. Finansijska podrška za 10 projekata OGD, uz mentorstvo i savjetodavnu podršku podržanim organizacijama u procesu prikupljanja sredstava iz lokalnih izvora;
  3. Kampanja promocije filantropije.

Prijavne formulare i više informacija o programu, možete naći ovdje:

Za informacije se možete obratiti i osoblju kancelarije.

Aplikacije na konkurs moguće je dostaviti do ponedjeljka 07.03.2016. godine.

Od osnivanja (februar 2008.) pa do januara 2016. fAKT je putem javnih konkursa podržao 280 projekata  lokalnih NVO-a i grupa građana, u ukupnom iznosu od 1,454,042.00 EUR.