fbpx

Poziv za učešće u programu „Akademija održivosti“

Fond za aktivno građanstvo – fAKT, u partnerstvu sa SIGN mrežom, i uz finansijsku podršku Evropske unije, realizuje program “Akademija održivosti”. Ovaj program ima za cilj da organizacijama civilnog društva pomogne u izgradnji dugoročnih partnerstava sa novim donatorima u zajednicama, unaprijedi dugoročno finansijsko planiranje i poboljša održivost kroz povećanje njihove vidljivosti i uticaja u zajednicama u kojima rade.

Pravo na učešće u programu ima do 10 odabranih organizacija koje pored programa edukacije imaju priliku da stečena znanja primijene kroz aktivnosti prikupljanja sredstava u svojoj zajednici. Najuspješnije organizacije dobijaju donaciju od fAKT-a u iznosu prikupljenih sredstava (1:1), a najviše do 4.000 eura.

Konkurs je otvoren do 21. januara 2019. godine do 16 časova.

Više informacija o programu i traženu dokumentaciju možete naći ovdje:

Akademija održivosti je dio projekta „SIGN za održivost“ koji realizuje u okviru projekta “UKLJUČI SE i utiči: Razvoj filantropije za jače civilno društvo” („SIGN Up for Impact: Philanthropy Development for Stronger Civil Society“) koji implementira SIGN – mreža fondacija iz zemalja jugoistočne Evrope, uz podršku Evropske unije, kroz program „Konsolidovanje regionalnih tematskih mreža organizacija civilnog društva“. Opšti cilj ovog projekta je obezbjeđivanje većeg uticaja civilnog društva na politike i procese donošenja odluka u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Makedoniji kroz poboljšanje pravnog i finansijskog okruženja za razvoj filantropije i obezbjeđivanje veće finansijske održivosti, nezavisnosti i legitimiteta građanskog društva. Projekat realizuju Trag fondacija (Srbija), Fond za aktivno građanstvo – fAKT (Crna Gora), Mozaik fondacija (Bosna i Hercegovina), Forum za građanske inicijative – FIQ (Kosovo), HORUS (Makedonija) i Fondacija Katalist (Srbija), u pet zemalja zapadnog Balkana do jeseni 2021. godine.