fbpx

Posađeno oko 2000 sadnica

Danas je bio dan za pošumljavanje u Župi. Događaj su organizovali Omladinski pokret Župa, Župa u srcu, Mjesna zajednica Župa, JU OŠ ”Dušan Bojović” i Uprava za Šume. Događaj je bio dio projekta Mi hoćemo, mi možemo kojeg finansira Fond za aktivno građanstvo. Pošumljavanje je bila prilika da mladi Župe obilježe dan planete zemlje i istaknu značaj šuma za opstanak zajednice i stanovnika Župe. Događaju su osim mladih iz Omladinskog pokreta Župa učestvovali i đaci IX razreda naše škole, pa je to bila i prilika za jedno lijepo druženje i dan za pamćenje. Pošumljavan je lokalitet na Seocima koji je 2012. godine uništen u požarima, koji su opustošili veliki dio župskih šuma. Događaj je pomogao i prevoznik Nikšić Prevoz koji je prevezao đake do lokacije na Seocima, a oko 2000 sadnica je obezbijedila Uprava za šume.

U akciji su učestvovali i predstavnik Župa u srcu Jovo Radulović, dok je od 13 članova Savjeta MZ samo prisustvovao predsjednik Dragoljub Radulović. Ispred škole su doprinos dali i nastavnici škole Ranko Zečević, Petko Rutešić, Svetlana Bijelović i Ivan Zečević. Od mladih su učestvovali: Žana Radulović, Milica, Lončar, Sanja Nikolić, Sara Kostić, Željka Milićević, Jovana Krulanović, Danijela Popović, Ivan Čvorović, Milisav Perišić, Marjan Kostić, Vidak Nikolić, Jovan Knežević, Nemanja Vojinović, Ivana Jokić, Sara Krulanović, Andrea Pantelić, Predrag Knežević, Milan Mirković, Marko Mirković, Dimitrije Ćipranić, Stefan Radulović, Filip Radulović, Dejan Rašković, Vasilije Krulanović i Miloš Krulanović.

[themepacific_box color=”blue” text_align=”left” width=”100%”]Više informacija o projektu Aktivni mladi[/themepacific_box]