fbpx
ORGANIZACIJA MJESTO GODINA PROGRAM OPIS PROJEKTA DONACIJA
NVO Staze PODGORICA

2010

Socijalna tranzicija

Opšti cilj projekta: Razvoj socijalnih servisa za pružanje usluga za roditelje i djecu sa smetnjama u razvoju u lokalnoj zajednici. Projekat podrazumijeva koriscenje makedonskog iskustva kada je u pitanju servis Stanovanje uz podrsku i njegova promocija na polju reforme socijalne zaštite u Crnoj Gori. Projekat takodje obuhvata radionice, predavanja…

12,126.00 €

SOS telefon za zene i djecu zrtve nasilja ULCINJ

2010

Socijalna tranzicija

Servisi zrtvama porodicnog nasilja: pravna pomoć kroz savjetovanje, pisanje tužbi, žalbi i sl.; svakodnevna podrška i savjetovanje kroz dežurstva na telefonu; Individualna podrška žrtvama. Radionice osnaživanja za razvedene žene i samohrane majke, trodnevna obuka službenika institucija. Prikupljanje i analiza podataka o porodičnom nasilju.

12,560.00 €

Pedagoski centar Crne Gore PODGORICA

2010

Socijalna tranzicija

Programom će biti obuhvaćeno dvadeset porodica djece sa posebnim potrebama. Nakon završenog programa roditelji će biti osposobljeni i edukovani za kontinuirano pružanje pomoći i podrške svojoj djeci; koristenje Portidž metode

6,535.00 €

NVO Reto Centar PODGORICA

2010

Socijalna tranzicija

Projekat podrazumijeva kupovinu vozila koje bi sluzilo za obavljanje poslova preseljenja kao i prikupljanja polovnih stvari koje građani poklanjaju. Vozilo bi imalo ekonomsku opravdanost a istovremeno i radnu terapiju za zavisnike koji su stacionirani u Reto Centru.

14,000.00 €

NVO Zivot PODGORICA

2010

Socijalna tranzicija

Organizovanje kampa i kroz njegove sadrzaje raditi na osnaživanju djece bez roditeljskog staranja, smještene u hraniteljskim porodicama da aktivno participiraju u postupcima donošenja odluka o pitanjima koja su bitna za njih, kao i formiranje Savjeta mladih i razvijanje vještina neophodnih za zastupanje.

12,200.00 €

„EKOLOŠKA ZMINICA“ Zabljak ŽABLJAK

2010

Građanska akcija

Revitalizacija obale Zminičkog jezera koja je djelimično devastirana zbog realizacije projekta odmuljivanja, temeljito čišćenje obale, uređenje i krčenje starih staza oko jezera, postavljanje drvene signalizacije….

3,000.00 €

NVO ALFA Centar NIKŠIĆ

2010

Građanska akcija

Aktivno učešće građana zajedno sa nadležnim organima lokalne uprave u cilju donošenja boljih rješenja koja se ticu saobraćajnih normi u Nikšiću.

3,650.00 €

Eko Centar DELFIN KOTOR

2010

Građanska akcija

Projektom “Nije otpad sve što bacam”, NVO Eko Centar Delfin u saradnji sa JKP iz Kotora, ima za cilj da unaprijedi stanje životne sredine u Opštini Kotor kroz prikupljanje ambalaže za reciklažu, edukativni program,izložbu dječijih likovnih radova, eko akcije…

2,488.00 €

NVO Zdrava škola CETINJE

2010

Građanska akcija

Cilj projekta je uređenje dvorišta uz aktivno učešće učenika, profesora, roditelja, građana, lokalne samouprave.

4,000.00 €

NVO Punkt PODGORICA

2010

Građanska akcija

Projekat 7+ 7 kadrovi jednakih potreba i istih nada. Cilj projekta je doprinos socijalnoj inkluziji djece sa smetnjama u razvoju. Planirana je serija radionica iz fotografije i građanskog obrazovanja.

3,960.00 €

Neformalna grupa gradjanki P.K. Vjeverica KOTOR

2010

Građanska akcija

Clj projekta „Svi na Vrmac–Vrmac za sve“ je promocija i poboljšanje uslova za rekreativni boravak ljudi na brdu Vrmac, i kvaliteta življenja građana/ki, kroz konkretne aktivnosti na promociji, rasčišćavanju i označavanju staza, gdje se uključuju svi akteri.

4,000.00 €

Kulturno kreativni centar Akord NIKŠIĆ

2010

Građanska akcija

Predstava “Virus” priča o mladom rokeru inficiranom HIV-om i o njegovim najbližima, njihovim reakcijama na njegovu “tragičnu krivicu”, reakcijama izazvanim neznanjem i paničnim strahom.

3,400.00 €

Neformalna grupa Mediation ULCINJ

2010

Građanska akcija

Projekat edukacije za nenasilno rješavanje konflikata (školska medijacija).Informisanje i obučavanje učesnika projekta da nenasilno i uspješno rješavaju konflikte.

3,057.00 €

Savjet roditelja JU Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine PODGORICA

2010

Građanska akcija

Projektom se predvidja ispunjenje slobodnog vremena učenika sa hendikepom. Cilj je da se svi zainteresovani ucenici JU Zavoda za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine uključe u učenje plesa.

3,000.00 €