fbpx

Pobjednici nacionalnog konkursa za Zelene ideje

Komisija za odabir zelenih ideja koje će se predstaviti na Regionalnom forumu za zelene ideje koji će ove godine biti održan u Tirani (Albanija) od 09-12. jula odabrala je troje finalista ispred Crne Gore:

  • Darko Spaić, sa idejom “Izlet u “gladi“”;
  • Božina Komatina, sa idejom “Kuvala na solarni pogon” i
  • Preduzetnički i Volonterski klub Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici, sa idejom “Formiranje komercijalnog školskog poljoprivrednog gazdinstva”

Fond za aktivno građanstvo, u partnerstvu sa Balkan Green Fondacijom i Fondom braće Rokfeler, po osmi put je organizovao nacionalni konkurs za odabir „zelenih ideja“, sa namjerom da podstakne pojedince, poljoprivredna gazdinstva, mala preduzeća i nevladine organizacije da razviju inovativne biznis ideje, koje su zasnovane na principima održivog razvoja.

Troje finalista će učestvovati na Regionalnom forumu zelenih ideja, gdje će imati priliku da se takmiče za nagradu od 10,000 USD.

Ukoliko na Regionalnom forumu nijedna od tri ideje iz Crne Gore ne osvoji nagradu od 10,000 USD, najbolje rangirana će od fAKT-a dobiti finansijsku podršku u iznosu od 4,000 EUR.

Više o regionalnom forumu za zelene ideje možete naći na sljedećem linku.