fbpx

Produžen konkurs za Zelene ideje

Konkurs za ZELENE IDEJE 2024, otvoren je sa ciljem prepoznavanja i podrške idejama koje imaju potencijal da ostvare značajan društveni i ekonomski uticaj u lokalnim zajednicama, uz istovremeno očuvanje prirodnih resursa i životne sredine.

Fond za aktivno građanstvo, trinaesti put organizuje nacionalni konkurs za zelene ideje, sa namjerom da podstakne pojedince, poljoprivredna gazdinstva, mala preduzeća i nevladine organizacije da razviju inovativne preduzetničke ideje, koje su zasnovane na principima održivog razvoja.

  Novi rok za prijem aplikacija je 30. maj 2024. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti pojedinci, nevladine organizacije, poljoprivredna gazdinstva, kooperative kao i mala preduzeća i preduzetnici.

Tri najbolje ocijenjene ideje će učestvovati na regionalnom takmičenju Zelene ideje Balkana koje će se održati u septembru u Sarajevu, u organizaciji Balkan Green Foundation.

Ukupni fond za nagrade iznosi 40,000 dolara, pri čemu će pojedinačne nagrade iznositi od 5,000 do 10,000 dolara, u zavisnosti od faze razvoja zelene ideje.

Na regionalnom takmičenju, pored predstavnika iz Crne Gore, učestvovaće po tri predstavnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Albanije, koji su odabrani od strane partnerskih fondacija.

Prijavni formular možete preuzeti OVDJE.