fbpx

Otvoren konkurs za zelene ideje

Fond za aktivno građanstvo, po deseti put organizuje nacionalni konkurs za zelene ideje, sa namjerom da podstakne pojedince, poljoprivredna gazdinstva, mala preduzeća i nevladine organizacije da razviju inovativne preduzetničke ideje, koje su zasnovane na principima održivog razvoja.

Cilj nam je da se prepoznaju i podrže ideje koje imaju potencijal da ostvare značajan društveni i ekonomski uticaj u lokalnim zajednicama, uz istovremeno očuvanje prirodnih resursa i životne sredine.

Konkurs je otvoren do 30. aprila 2021. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti pojedinci, nevladine organizacije, poljoprivredna gazdinstva, kooperative kao i mala preduzeća i preduzetnici.

Tri najbolje ocijenjene ideje će učestvovati na regionalnom takmičenju Zelene ideje Balkana koje će se održati u septembru, u Beogradu, u organizaciji Balkan Green Foundation.

Ukupni fond za nagrade iznosi 40,000 dolara, pri čemu će pojedinačne nagrade iznositi od 5,000 do 10,000 dolara, u zavisnosti od faze razvoja zelene ideje.

Na regionalnom takmičenju, pored predstavnika iz Crne Gore, učestvovaće po tri predstavnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije, Albanije i Grčke, koji su odabrani od strane partnerskih fondacija.

Ukoliko na Regionalnom forumu nijedna od tri ideje iz Crne Gore ne osvoji nagradu, najbolje rangirana će od Fonda za aktivno građanstvo dobiti finansijsku podršku u iznosu od 2,000 do 4,000 EUR.

Objava konkursa

Prijavni formular