fbpx

Opremimo Puževu kućicu

Program: De Facto Active
Organizacija: Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju “Puževa kućica” Budva
Naziv projekta: “Opremimo Puževu kućicu”
Odobreni iznos: 6.478 €

Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju “Puževa kućica” Budva osnovano je 07.02.2013. godine  na inicijativu roditelja osmoro djece sa smetnjama u razvoju iz Budve.

Osnovni cilj organizacija je podrška i pomoć djeci i mladima sa smetnjama i teškoćama u razvoju i zaštita od svih vrsta diskriminacije.

Cilj projekta “Opremimo Puževu kućicu” je poboljšanje servisa podrške za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i jačanje tehničkih kapaciteta Udruženja.

Tokom ovog projekta udruženje „Puževa kućica” je uspostavilo saradnju sa velikim brojem donatora. Neki od njih su donirali sredstva i opremu za rad u proteklom periodu, a veliki broj donatora, pojedinaca i kompanija, prvi put je donirao sredstva tokom ovog projekta. Veliki broj donatora je izrazio namjeru da podrži rad organizacije “Puževa kućica“ u budućnosti. Behringerov digitalni logopedski set je kupljen i koristi stručni saradnik-logoped koji radi sa djecom sa smetnjama u govoru.

Projekat je podstakao lokalnu zajednicu, građane, kompanije i zaposlene u kompanijama da organizuju i finansiraju kampanje i aktivno učestvuju u rješavanju problema lokalne zajednice. Oni su spremni da pomognu konkretnim akcijama koje imaju jasan cilj, jasno definisanu ciljnu grupu i one koje su transparentne.

Još jedno izuzetno postignuće “Puževe kućice” iz Budve. Udruženje se projektom obavezalo da će u prvih 6 mjeseci trajanja projekta prikupiti 1335.00 eura (koje fAKT onda duplira). Međutim, oni su nastavili da prikupljaju sredstva i nakon ovog perioda i od građana i biznis sektora prikupili dodatnih 5573.00 eura.

Takođe, tokom trajanja projekta, Opština Budva je prepoznala njihov značaj i podršku zajednice pa je Puževoj kućici obezbjedila prostor od 135m2 za upotrebu u TQ Plaza biznis centru što je od velike važnosti za njihovu održivost.