fbpx

Održana prezentacija prvih studija u regionu Jugoistočne Evrope za razvoj građanskog društva

U četvrtak 03.10.2013. godine, u saradnji sa Univerzitetom Jugoistočne Evrope i Centrom za institucionalni razvoj – CIR-a iz Makedonije, fAKT je organizovao predstavljanje Postdiplomskih studija za “Razvoj građanskog društva” u hotelu “Podgorica” u Podgorici.

cira-studije (1)

Studije se sprovode na Fakultetu za javnu administraciju i političke nauke pri Univerzitetu za Jugoistočnu Evropu, dok je studijski program kreiran u partnerstvu između Univerziteta Jugoistočne Evrope iz Tetova i Centra za institucionalni razvoj – CIRa iz Skoplja.

– Cilj ovih postdiplomskih studija je da se pokrije praznina u formalnom obrazovanju kod građanskih organizacija (GO) i fondacija, njihovih zaposlenih, aktivista i volontera, personala u međunarodnim institucijama, donatorskim agencijama i vladinog sektora koji rade i sarađuju sa građanskim sektorom, kao i da unaprijedi njihovo znanje i vještine sa ciljem jačanja građanskog društva u podsticanju njegovog glasa u procesu izgradnje efektivne demokratije u regionu Jugoistočne Evrope, kazao je Prof. Dr Memet Memeti sa Fakulteta za javnu administraciju i političke nauke.

cira-studije (3)

Ovo su prve i jedine studije ovakvog tipa u regionu Jugoistočne Evrope.

Sprovođenje programa je započelo u akademskoj 2012/13 godini, a dostupan je po Bolonjskom sistemu i to za 3 +2 i 4 +1 , pogledajte na linkovima:

http://www.seeu.edu.mk/en/faculties/pa/paps-study-programmes?id=9 ;

http://www.seeu.edu.mk/en/future-students/academics/postgraduate?id=92

Kontakt za više informacija: Zoran Bogdanovski, Koordinator studija 071/248 212, ili na e – mail: z.bogdanovski@seeu.edu.mk

cira-studije (2)