fbpx

Održana premijera spota “Ipak vam je stalo”

Fond za aktivno građanstvo, održao je danas konferenciju za novinare, tokom koje je premijerno prikazan TV spot pod nazivom “Ipak vam je stalo” kojim se promoviše filantropija. Premijeri TV spota prethodilo je sedmodnevno emitovanje tizera, koje su pro bono u proteklom periodu emitovale sljedeće medijske kuće: RTCG, TV Vijesti, TV Prva, TV Atlas, TV Pink M, TV Pljevlja i Radio Herceg Novi.

Razvoj filantropije je jedan od ključnih programa fAKT-a, pored programa podrške društveno-korisnim incijativama organizacija građanskog društva. U tu svrhu, a u okviru projekta „De Facto Aktivni“, koji je podržala Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Fond za aktivno građanstvo pokrenuo je kampanju promocije filantropije, pod nazivom “Da dobro postane navika” putem promotivnog spota i dokumentarnog filma.

Kako je istakla izvršna direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica Boljević, cilj nam je da promovišemo i podstaknemo odgovornost, brigu o drugome i davanje, i istovremeno predstavimo stanje filantropije u našoj zemlji i uspješne priče organizacija koje su zahvaljujući našoj podršci, uspjele da obezbijede značajna sredstva iz svoje zajednice, za akcije koje su u interesu zajednice i društva.

Ispred Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, g-din Miguel Magro Gomez je potvrdio podršku Evropske unije ovakvim i sličnim inicijativama. On je dodao da filantropija „ne dolazi uvijek sama od sebe“ i da se mora promovisati.

– Ovakve kreativne inicijative doprinose jačanju građanskog aktivizma, promovišu društveno odgovorno poslovanje i pomažu u stvaranju bolje klime za razvoj filantropije, zaključio je g-din Gomez.

– Promocija i podsticanje filantropije služi javnom interesu i opštem dobru, kazao je Nikola Vukčević, koji zajedno sa timom Galileo produkcije, potpisuje režiju spota.

– Kultura filantropije, solidarnost, a nadasve briga kod nas možda je I najbolje iskazana kroz skoro održan prvi crnogorski Teleton, koji je nesumnjivo pokazao da nam “Ipak jeste stalo, zaključio je Vukčević.

Humanost, solidarnost, filantropija, poštovanje ljudskih prava, tolerancija i uvažavanje različitosti, javnog djelovanja, društvena odgovornost svih aktera razvoja zajednice, njihova međusobna saradnja i dijalog: ključne su vrijednosti koje Fond za aktivno građanstvo promoviše svojim sveukupnim djelovanjem.