fbpx

Održana konferencija u okviru projekta „Partneri u socijalnoj tranziciji“

Fond za aktivno građanstvo – fAKT, održao je konferenciju proteklog vikenda (06. – 07. aprila), koja je okupila relevantne socijalne aktere iz Crne Gore i Srbije:  predstavnike institucija na nacionalnom i lokalnom nivou, nevladine organizacije aktivne u pružanju socijalnih usluga, kao i predstavnike UNDP i UNICEF kancelarija u Crnoj Gori.

Glavni cilj konferencije bio je razmjena iskustava, znanja i primjera dobre prakse u pružanju usluga socijalne zaštite u Crnoj Gori i Srbiji, konkretno usluga koje karakteriše saradnja i partnerstvo između organizacija građanskog društva i relevantnih institucija sistema socijalne zaštite.

Tokom konferencije, koja je okupila oko 40 predstavnika  navedenih institucija/organizacija, razmatrali su se i konkretni izazovi u pružanju usluga, kao i mogućnosti za poboljšanje prekogranične saradnje.

Događaj je realizovan u okviru projekta Partneri u socijalnoj tranziciji, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju (Balkan Trust for Democracy), a u saradnji sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative.