fbpx

Održan omladinski forum u okviru programa „Vrijeme je za mlade“

Danas je u Podgorici održan omladinski forum organizacija građanskog društva i neformalnih grupa mladih kao jedna od aktivnosti u okviru programa podrške aktivizmu i liderstvu mladih, koji se  realizuje  uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju (BTD) i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Cilj programa “Vrijeme je za mlade” je povećanje učešća i liderstva mladih u životu i razvoju zajednice, i promovisanje uloge i potencijala mladih kao pokretača i učesnika društvenih promjena.

Otvarajući Forum, na kojem je bilo prisutno preko 20 predstavnika građanskog društva, neformalnih grupa mladih i institucija, direktorica Fonda za aktivno građanstvo Anica Maja Boljević je istakla važnost podrške mladima.

Miloš Marković, predstavnik Mreže za mlade Crne Gore i partner na ovom projektu izrazio je zadovoljstvo ostvarenom sardanjom sa Fondom za aktivno građanstvo.

-Mnoge pozitivne promjene u društvu su se desile zbog toga što je fAKT prepoznao i podržao određene organizacije i njihove aktivnosti-zaključio je Marković.

Na Forumu su predstavljene ključne aktivnosti i rezultati projekata organizacija i neformalnih grupa mladih, koje smo podržali u okviru programa.

U sklopu foruma održana je i panel diskusija o zapošljavanju mladih,  kao jednom od ključnih pitanja i izazova za unapređenje položaja mladih u Crnoj Gori. Na panelu su bili prisutni predstavnici Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, učesnica programa stručnog osposobljavanja, predstavnik Udruženja mladih preduzetnika, kao i predstavnica Forum mladi i neformalna edukacija.

This slideshow requires JavaScript.

 

U saradnji sa građanskim i ekološkim aktivistom i režiserom, Mladenom Ivanovićem, uspjeli smo da zabilježimo okom kamere 6 video priča o podržanim organizacijama.