fbpx

NVO „ZDRAVA ŠKOLA“

„Zdrava škola“ je nevladina organizacija sa Cetinja, koja okuplja roditelje srednjoškolske omladine, sa ciljem unapređenja obrazovnog sistema u Prijestonici, razvijanja volonterizma među mladima i podizanja svijesti o očuvanju životne sredine.

Organizacija je tokom 2010.g. realizovala projekat „Malim koracima do zajedništva“, u kojem su učestvovale četiri škole: JU Gimnazija Cetinje, Srednja likovna škola „Petar Lubarda“, Srednja mješovita škola i niža muzička škola „Savo Popović“, koje dijele zajednički dvorišni prostor.

Pored učenika, projekat je uspio da okupi veliki broj profesora, roditelja i građana, kao i organe lokalne samouprave, u cilju uređenja dvorišta – koje je iz nefunkcionalnog prostora (praktično sa deponijom otpadaka), pretvoreno u kvalitetan prostor, koji se može koristiti i za vannastavne aktivnosti.

Projekat „Zdrave Škole“ je pored rješavanja konkretnog problema, uticao i na promociju volonterizma i podizanje svijesti o očuvanju životne sredine, uz aktivno učešće i doprinos svih aktera u zajednici.