fbpx

NVO ”PROIZVODNJA ZDRAVE HRANE”

Svrha postojanja NVO ”Proizvodnja Zdrave Hrane” održivi razvoj seoskih područja uz očuvanje tradicionalnih i kulturnih vrijednosti kroz promovisanje i razvoj organske poljoprivrede u Crnoj Gori.

NVO je osnovana 18.02.2002. godine i djeluje na poljima zaštite životne sredine, promocije agro i seoskog turizma, promocije i proizvodnje organske hrane, aktivnog učestvovanja u zajednici kod problema vezanih za ekologiju i održivi razvoj u Crnoj Gori.

Popravljanje krova mjesnog doma  

Projekat “Mladi za sve u zajednici” realizovan je u Župi Nikšićkoj, koja je prostorno i po broju stanovnika najveće seosko područje u Crnoj Gori. Župa je inače područje sa nekih 1100 mladih od 5 do 35 godina, koje karakteriše slab nivo aktivizma, što dovodi do ekoloških, ekonomskih, socijalnih i drugih prioblema u zajednici.

Neaktivnost mladih je posebno izražena uslijed nepostojanja bilo kakvih organizovanih aktivnosti za mlade, tako da se ogranizacija odlučila za rekonstrukciju mjesnog doma i formiranje Centra za mlade. Projektom je formiran Centar, obezbijeđen prostor za njegov rad i okupljen veliki broj aktera u zajednici koji su dali doprinos ovoj inicijativi koja treba da obezbijedi aktivnije učešće mladih Župe u njenom životu, i time utiče na zaustavljanje daljeg raseljavanje pretežno mladog stanovništva sa ovog seoskog područja.

Otvaranje Centra za mlade