fbpx

Neformalna grupa građana Vjeverica, Kotor

“Meni ovo liči na dobar znak ozdravljenja društva i jako sam srećna što smo dio toga. Nekako je ohrabrujuće iskustvo”(koordinatorka projekta )

Neformalna grupa građana (planinarski klub) Vjeverica – Kotor

Promocija i poboljšanje uslova za rekreativni boravak na brdu Vrmac,  i kvaliteta življenja građana/ki, kroz konkretne aktivnosti na promociji, raščišćavanju i označavanju staza, bio je cilj projekta „Svi na Vrmac–Vrmac za sve“.

Oko jedne konkretne akcije okupljen je priličan broj aktera. Tu su bili građani kao i volonteri koji su dobrovoljno radili na rašćišćavanju staza, inžinjeri hortikulture koji su pružali stručnu pomoć vezano za način odlaganja rasčišćenog rastinja i drveća. Zatim, komunalne službe koje su ustupile alat za korišćenje, radio stanice koje su objavljivale informacije o svim aktivnostima i sl. U akciji je učestvovao i g-din Pamer, austrijski ambasador u Crnoj Gori.

2,110 eura je bio doprinos drugih na ovom projektu, tako da je uz 4,000 eura koliko je bila podrška fAKT-a, projekat realizovan u ukupnom iznosu od 6,110 eura.

Evo kakav je bio utisak jednog od koordinatora projekta tokom samog trajanja projekta:
„Projekat teče sjajno, svako sa svoje strane radi po nešto, a osoba sa velikim organizacionim iskustvom sve to koordinira. Meni se čini da je ovo prvi pravi, građanski projekat, od ljudi za ljude – baš onakav kakve bi trebalo da budu različite akcije u zajednici. Meni ovo liči na dobar znak ozdravljenja društva i jako sam srećna sto smo dio toga. Nekako je ohrabrujuće iskustvo. Nadam se da ce tako biti i do kraja ovog projekta, a da ce sličnih biti sve više.”