fbpx

Modul III obuke za OCD, program „De facto jači“

Treći Modul je održan na temu “Prikupljanje sredstava i održivost neprofitnog sektora”. Trening je organizovan u hotelu Crna Gora u Podgorici u periodu od 12-16 januara 2012. Učesnici III Modula su nevladine organizacije koje su ucestvovale na prvom i drugom modulu istog programa.

Cilj treninga:
– Upoznavanje sa ulogom korporativnog sekotora u razvoju socijalnih usluga i održivosti organizacija civilnog sektora kao pružalaca socijalnih usluga.
– Edukacija o izradi konkurentnih prijedloga projekata i vođenje kroz proces izrade prijedloga projekta.

Polaznici OCD u okviru trećeg modula, su imali sljedeće teme: Prva tema- Razvoj projektnog prijedloga; Druga tema- Korporativno davanje za pružanje usluga socijalne zaštite.

Tema 1 – kroz ovu obuku organizacija civilnog društva su imale priliku da nauče više o tome kako razviti dobar prijedlog projekta, fokusirajući se na projektni prijedlog o razvoju socijalnih usluga organizacija civilnog društva u Crnoj Gori. Na ovaj način je fascilitirano kreiranje finalnog prijedloga projekta koje će organizacije slati fAKT-u za dodjelu sredstava.

Tema 2 – Korporativno davanje– Informacije o korporativnom davanju za organizacije civilnog društva su imale za cilj podstaći organizacije civilnog društva da se otvore za nove  izvore prikupljanja sredstava, one koji postoje van međunarodnih donatora.

Na trećem modulu su bili predstavnici Elektroprivrede Crne Gore (Eleonora Albijanić, sefica odsjeka za eksternu komunikaciju) i AD Trebjese, Nikšić (Natalija Milić, PR menadžerka). Gosti su imali izlaganja o drustveno odgovornom poslovanju.

Pogledajte slike sa treninga >>>

Modul III obuke za OCD, program „De facto jači“

Modul III obuke za OCD, program „De facto jači“, 13-16 januar 2012.g. hotel Crna Gora, Podgorica

Modul III obuke za OCD, program „De facto jaci“

Fond za aktivno  građanstvo – fAKT je organizovao dvodnevni trening za organizacije civilnog  društva kroz projekat “De facto jači” koji finansira Evropska unija,  posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori. Treći Modul je  održan na temu “Prikupljanje sredstava i održivot nproitnog sektora”.  Trening je organizovan u hotelu Crna Gora u Podgorici u periodu od 12-16  januara 2012. Učesnici III Modula su nevladine organizacije koje su ucestvovale  na prvom i drugom modulu istog programa.

Cilj treninga:

  • Upoznavanje sa ulogom korporativnog sekotora u  razvoju socijalnih usluga i održivosti organizacija civilnog sektora kao  pružalaca socijalnih usluga
  • Edukacija o izradi konkurentnih prijedloga  projekata i vođenje kroz proces izrade prijedloga projekta

Polaznici OCD u  okviru trećeg modula, su imali sljedece teme:

  • Prva tema- Razvoj projektnog  prijedloga; Druga tema- Korporativno davanje za pružanje usluga socijalne  zaštite • Tema 1 – kroz  ovu obuku organizacija civilnog društva su imale priliku da nauče više o tome  kako razviti dobar prijedlog projekta, fokusirajući se na projektni prijedlog o  razvoju socijalnih usluga organizacija civilnog društva u Crnoj Gori. Na ovaj  način je facilitirano kreiranja finalnog prijedloga projekta koje će  organizacije slati fAKT-u za dodjelu sredstava.
  • Tema 2 –  Korporativno davanje– Informacije o korporativnom davanju za organizacije  civilnog društva su imale za cilj podstaći organizacije civilnog društva da se  otvore za nove  izvore prikupljanja  sredstava, one koji postoje van međunarodnih donatora.

Na trećem modulu  su bili predstavnici Elektroprivrede Crne Gore (Eleonora Albijanić, sefica  odsjeka za eksternu komunikaciju) i AD Trebjese, Nikšić (Natalija Milić, PR  menadžerka). Gosti su imali izlaganja o drustveno odgovornom poslovanju.