fbpx

Kljajići osvojili 10.000 $ za najbolju “zelenu” biznis ideju

Fond braće Rokfeler (Rockefeller Brothers Fund – RBF) iz Njujorka organizovao je Forum na temu: Filantropija za „zelene“ ideje na Zapadnom Balkanu, u hotelu Bjanka u Kolašinu, u periodu 17-20 jul, 2012.

Forumu su prisustvovale partnerske fondacije iz 5 zemalja iz regiona: fAKT (Crna Gora), Partners Albania (Albanija), FIQ (Kosovo), BCIF (Srbija) i CIRa (Makedonija), sa po tri najbolje “zelene” biznis ideje koje su ušle u konkurenciju za jednu od tri nagrade od po 10.000$.

Crnu Goru su predstavile tri “zelene” biznis ideje:

  • “Agro turizam” – obezbjeđenje smještajnih kapaciteta za eko turiste u selu Lubnice (Berane) – nosilaci projekta: bračni par Marijana i Milan Kljajić;
  • “Školjka i maslina” – otvaranje radionice za pravljenje suvenira od prirodnog materijala  – nosioci projekta: Sanja Stanković, Nina Todorov i Dragana Pečurica; i
  • “RE-Made BY”– reciklaža tekstila za žene žrtve nasilja – nosilac projekta: SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić.

Maja Kljajić (Crna Gora) - osvojeno prvo mjesto.

Prvo mjesto je osvojio projekat “Agro turizam”, bračnog para Kljajić iz Berana. Druga je bila Mirjana Stevanović iz Srbije sa projektom “Zelene učionice” a treća Iris Sojli iz Albanije, sa projektom “Zajednica za reciklažu”. Sva tri projekta za realizaciju ideje dobiće bespovratnu finansijsku podršku u iznosu od 10.000$.

Pogledajte foto galeriju: