fbpx

KC Punkt očistio plato kod Dvorca Kralja Nikole

punkt

Članovi Kulturnog centra Punkt, uz pomoć volontera i prijatelja Triatlon kluba Nikšić, sproveli su akciju čišćenja platoa iza Zavičajnog muzeja u Nikšiću, odnosno Dvorca Kralja Nikole, sapšteno je iz te organizacije.

Iz KC Punkt su naglasili da je to ujedno bila i završna aktivnost projekta “Lice ulice”, koji je realizovan u prethodna dva mjeseca.

“Projekat je počeo u julu ove godine postavljanjem Kamena temeljca Doma revolucije na platou tog zdanja, nakon čega je 13. jula organizovan Vintage bazar. On je dopunjen izložbom oldtajmera u Njegoševoj ulici”, navodi se u saopštenju KC Punkt.

U toj ulici je, dodaje se u saopštenju, kao kapitalno djelo projekta, ostala oslikana i restaurirana kuća stara više od jednog vijeka.

“Umjetnici su sredili fasadu te kuće, koja se nalazi u samom centru grada.U njoj živi šest porodica, ali je zahvaljujući nikšićkim umjetnicima dobila nov izgled i mural koji je od tada krasi”, kaže se u saopštenju.

Projekat je finansijski podržao Fond za aktivno građanstvo FAKT iz Podgorice.

“Volonteri, prijatelji i članovi tima KC Punkt usmjerili su svoju energiju i na gradsku tvrđavu, gdje su u toku pripreme za šesti po redu Bedem Fest, a na kojem će pružiti svoj doprinos veoma bogatom muzičkom programu”, zaključuje se saopštenju.

Izvor: CdM