fbpx

Karavan dobre volje krenuo iz Herceg Novog

DONACIJA ZA NOVE PROSTORIJE DNEVNOG CENTRA „IGALO“

Kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora pokrenula je projekat Karavan dobre volje koji će u narednom periodu obići četiri udruženja u kojim borave djeca sa smetnjama u razvoju iz opština sa juga države i uručiti im neophodne donacije. Projekat je usmjeren na poboljšanje uslova za svakodnevni boravak mališana u ovim centrima.

Coca-Cola Hellenic Crna Gora i partneri na projektu Amadeus Mocart, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Fond za aktivno građanstvo dobru volju počeli su da šire sa krajnje zapadne tačke primorja, posjetom mališanima iz Dnevnog centra „Igalo“.

U okviru posjete Karavana Dnevni centar dobio je novčanu donaciju za izgradnju novog objekta. Tom prilikom, za djecu su upriličeni zabavni i veseli sadržaji kroz druženje sa članovima Karavana, a Coca-Cola Hellenic i Amadeus Mocart podijelili su osvježavajuća pića i slatke poslastice djeci.

– Zadovoljstvo nam je što smo zajedno sa partnerima u prilici da tokom Karavana dobre volje obiđemo mališane i damo doprinos u prikupljanju novca za izgradnju novog objekta u kojim će oni, nadamo se brzo, boraviti. Vjerujemo da će i drugi subjekti, po uzoru na nas, dati doprinos da djeca iz Herceg Novog i Igala što prije dobiju bolje uslove za svakodnevni boravak u Centru, saopštio je Dragan Marković iz kompanije Coca-Cola Hellenic Crna Gora.

U sklopu projekta Karavan dobre volje obići će još tri udruženja u kojim borave djeca sa smetnjama u razvoju iz opština Tivat, Bar i Ulcinj. Plan je da u narednoj godini Karavan svoj put nastavi na sjeveru Crne Gore.

Ideja Karavana dobre volje predstavlja nadogradnju projekta Dan dobre volje, koji Coca-Cola Hellenic Crna Gora organizuje tradicionalno već četiri godine, a usmjeren je na podršku u socijalizaciji osjetljivim grupacijama stanovništva.

Karavan dobre volje posjetio Bar
Karavan dobre volje posjetio Ulcinj