fbpx

Humanitarna akcija “DANI SOLIDARNOSTI DIJASPORE”

NVU Evropska dijaspora Crne Gore, u saradnji sa Centrom za iseljenike Crne Gore, Fondom za aktivno građanstvo – fAKT i Ministarstvom rada i socijalnog staranja, a uz medijsko pokroviteljstvo Satelitskog programa RTCG, pokrenula je humanitarnu akciju DANI SOLIDARNOSTI DIJASPORE “ZA SREĆNIJE DJETINJSTVO”, čiji su prihodi namijenjeni djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Crnoj Gori.

Cilj ove akcije jeste da se unaprijede uslovi boravka i poboljša kvalitet života u organizacijama i institucijama u Crnoj Gori, koje rade sa djecom sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Planirano je da sva udruženja naše dijaspore, koja iskažu interesovanje za učešće u ovoj akciji, organizuju DANE SOLIDARNOSTI u sredini u kojoj žive, kako bi prikupili novčana sredstva i druge donacije za jednu ili više organizacija/institucija u Crnoj Gori.

Kako bi se naša dijaspora bolje upoznala sa stanjem u Crnoj Gori, urađena je brošura putem koje su predstavljena roditeljska udruženja u Crnoj Gori (članice Saveza “Naša inicijativa” i Nacionalne asocijacija roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju NARDOS), dnevni centri i JU “Komanski most”.

Za sada se akciji pridružilo nekoliko udruženja i to:

•    Plavsko-gusinjski Merhamet iz Finnentropa – Donatorsko veče, Finnentrop (Njemačka), subota, 28. aprila 2012. godine.

•    FRAMOG iz Nirnberga – Donatorsko veče, Nirnberg (Njemačka), utorak, 17. jul 2012. godine.

•    Bošnjački kulturni centar iz Hannovera – Događaj će biti naknadno definisan. Vrijeme realizacije – maj, 2012.

•    Udruženje CLM Cooperation Luksemburg Montenegro iz Luksemburga – Događaj će biti naknadno definisan. Vrijeme realizacije – maj, 2012.

•    Udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore sa Kipra – Događaj će biti naknadno definisan. Vrijeme realizacije – maj, 2012.

•    Asocijacija Montenegro iz Francuske – Događaj će biti naknadno definisan. Vrijeme realizacije – maj, 2012.

•    Montenegro forum UK iz Velike Britanije – Događaj će biti naknadno definisan. Vrijeme realizacije – maj, 2012.

•    Austrijsko crnogorsko društvo – Beč – Događaj će biti naknadno definisan. Vrijeme realizacije – maj, 2012.

Pozivamo i ostala iseljenička udruženja da se priključe akciji “ZA SREĆNIJE DJETINJSTVO”.

Napominjemo da je odluka o dodjeli prikupljene pomoći, vrsti pomoći (u novcu ili proizvodima/opremi ili uslugama) i kome će biti pomoć upućena, na svakom pojedinačnom iseljeničkom udruženju koje bude učestvovalo u akciji.

Prikupljena pomoć će biti uručena tokom “Karavana humanosti” koji će biti organizovan u junu/julu ove godine.

Za više informacija o akciji možete se obratiti Centru za iseljenike (e-mail: diaspora@t-com.me, tel: +382 20 210 405), kao i ostalim partnerima u akciji.

 

Brošuru možete preuzeti ovdje (.pdf).

Pogledajte TV spot: