fbpx

Finansijsku podršku zavrijedilo sedam omladinskih projekata

Komisija za procjenu projekata i dodjelu grantova, u okviru programa podrške Aktivizmu i društvenom angažovanju mladih, donijela je odluku da se finansijski podrži sedam projekata omladinskih organizacija/grupa, u ukupnom iznosu od 15.100 EUR. Tokom internog poziva, koji je bio upućen organizacijama/grupama mladih koji su prošli obuku, http://www.faktcg.org/odrzan-trening-za-selektovane-organizacije/, pristiglo je 14 prijedloga projekata.

Nakon detaljne analize svih projektnih prijedloga i predloženih budžeta, tokom sastanka , Komisija je jednoglasno odlučila da su podršku, u skladu sa kriterijumima konkursa, te predloženim aktivnostima i realnim budžetima, zavrijedile sljedeće organizacije:

  1. Neformalna grupa „Mladice“, Herceg Novi, „Aktivne mladice-dio zajednice“ u iznosu od 2.500 EUR
  2. Omladinski pokret Župa, Nikšić, „Mi hoćemo, mi možemo“ u iznosu od 1.800 EUR
  3. Odred izviđača „Milan Perović“, Andrijevica, „Mladi kada je važno“  u iznosu od 1.900 EUR
  4. Volonterski klub JU Gimnazije, Cetinje, „Podrška razvoju volonterizma za opšte dobro“ u iznosu od 2.000 EUR
  5. Volonterski klub Gimnazije Slobodan Škerović, Podgorica, „Osnivanje Omladinskog kluba u Gimnaziji Slobodan Škerović“ u iznosu od 2.600 EUR
  6. Debatni klub Agora, Podgorica, „Iznesi svoj stav“ u iznosu od 2.300 EUR
  7. Centar za javne politike, Podgorica, „Jačanje aktivizma omladinskih organizacija„ u iznosu od 2.000 EUR.

Podržane organizacije su potpisale Ugovore o dodjeli finansiJske podrške za predložene projekte krajem decembra, a realizacija planiranih aktivnosti, će trajati narednih 6 mjeseci.

Postignute rezultate, naučene lekcije, kao i iskustva tokom realizacije planiranih aktivnosti, organizacije će predstaviti na Forumu mladih, koji je ujedno i završna aktivnost u okviru ovog programa. Sem organizacija učesnica programa, Forumu će prisustvovati i predstavnici Direktorata za mlade i sport/Ministarstva sporta, Ministarstva obrazovanja, lokalnih kancelarija za mlade/lokalnih samouprava, medija i nevladinih organizacija koje se bave pitanjima mladih, sa ciljem promocije mladih kao aktivnih društvenih aktera.