fbpx

SIGN for Sustainability

sign-for-sustainability

U decembru 2012. godine, započela je realizacija regionalnog projekta pod nazivom SIGN for Sustainability, u kojem je fAKT jedna od 5 partnerskih organizacija, koje su istovremeno i članice neformalne mreže SIGN – Southeast Europe Indigenous Grantmakers Network. Ovo je jedan od 18 projekata koji su podržani od strane Evropske Unije, kroz IPA Framework Partnership Agreements.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je doprinos stvaranju podržavajućeg okvira za razvoj filantropije, društveno odgovornog poslovanja, građanskog aktivizma i međusektorskog dijaloga na regionalnom i nacionalnom nivou. U skladu sa tim ciljem, trenutno je u izradi  baseline studija o poreskom okviru relevantnom za razvoj filantropije u zemljama u regionu (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo i Makedonija).

project-partners

Do kraja 2013, biće organizovana 2 panela posvećena zakonodavnom okviru i konkretnim ’policy’ preporukama, kao Akademija održivosti putem koje će 75 organizacija civilnog društva iz regiona steći neophodna znanja i vještine za obezbjeđenje održivosti svojih organizacija.

eu-funding

    Leave a Comment