fbpx

Ekipa “Liverovići” drugi put zaredom

Danas je u fer i takmičarskoj atmosferi u Župi održan turnir u malom fudbalu ”Župa 2018”, koji se već drugu godinu zaredom organizuje na poligonu OŠ ”Dušan Bojović”. Turnir je organizovao Omladinski pokret Župa u sklopu projekta Mi hoćemo, mi možemo kojeg je finansirao Fond za aktivno građanstvo. Pomoć u realizaciji stigla je i od organizacije Župa u srcu, a turnir je ove godine imao humanitarni karakter, pošto su ekipe sve uplate za kotizaciju donirale kao pomoć za liječenje Rose Knežević. Uz donacije publike ukupno je priloženo 283,70 eura.

Igra na turniru je bila na visokom nivou, a ono što je za pohvalu da sudija Radovan Dragnić nije dodijelio nijedan žuti i crveni karton. Nadmoć je i ove godine pokazala ekipa Liverovića koja je po drugi put zaredom osvojila šampionski pehar, a u finalnoj utakmici sa ubjedljivih 5:0 je savladana ekipa Bate Borisov koja je osvojila pehar za drugo mjesto. Najveći otpor šampionskoj ekipi u prvom kolu pružila je ekipa Morakovo koja je za prolaz dalje propustila nekoliko izglednih prilika. Treća je bila ekipa Parme koja je savladala u borbi za treće mjesto ekipu Young boysa. Za ekipu Liverovića su nastupili Igor Nikolić, Ratko Bošković, Ratko Ćipranić, Ivan Milićević, Radoje Vulanović i Vule Bulatović.

Najbolji strijelac turnira je bio Radoje Vulanović iz ekipe ”Liverovići”.

Na turniru je učestvovalo sedam ekipa: Liverovići, Morakovo, Lacio, Parma, Bate Borisov, Young Boys i Torino čijim igračima treba odati priznanje za izuzetnu fer plej igru.

[themepacific_box color=”blue” text_align=”left” width=”100%”]Više informacija o projektu Aktivni mladi[/themepacific_box]