fbpx

DE FACTO RAZVOJ: Odabrane organizacije za učešće u programu – II krug

Na Poziv za učešće u programu (II krug) – Podrška rastu organizacija srednje veličine, pristiglo je ukupno 12 aplikacija, od koji je odlukom Komisije odabrano 6 (šest) koje su pozvane da učestvuju u Programu.

Shodno odluci fAKT-ove Komisije za učešće u programu De Facto Razvoj – Podrška rastu i liderstvu organizacija građanskog društva – I krug, sljedećih 6 (šest) NVO su izabrane za učešće u programu:
1 Alfa Centar Nikšić
2 Centar za prava djeteta Podgorica
3 LGBT Forum Progres Podgorica
4 Morakovo Nikšić
5 Preporod Nikšić
6 Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju „Puževa kućica“ Budva

Program obuke/trening za selektovane organizacije je planiran početkom februara, i učesnici/ce će biti pravovremeno informisani o tačnom datumu i mjestu održavanja treninga. Učestvovanje u programu je besplatno, organizator pokriva putne i troškove hrane i smještaja.
Koristimo priliku da najavimo, da će novi poziv u okviru programa De Facto Razvoj biti raspisan u martu 2019 – Podrška rastu manjih lokalnih OGD u Crnoj Gori (grant program za 11-16 OGD sa 5.000 do 7.000 eura po grantu (ukupno 40.000 za ovaj grant program). Ova komponenta programa, pored finansijske podrške obuhvata i mentorsku podršku za sve korisnike Programa (terenske posjete i redovni Skype sastanci).

Program “De facto Razvoj” finansijski je podržan od strane Evropske unijefollow, u okviru IPA programa za razvoj civilnog društva 2016 Civil Society Facility Montenegro Programme.