fbpx

Aktivno učešće – poziv za prijem aplikacija

Poziv je namijenjen lokalnim organizacijama civilnog društva (OCD) za podršku inicijativama usmjerenim na dobro upravljanje, razvoj i primjenu inovativnih metoda građanskog učešća.

Želimo da  osnažimo organizacije civilnog društva i njihovo učešće u procesima donošenja odluka i jačanju demokratske kulture,  građanske svijesti i angažmana.

Od posebnog značaja je podrška uvođenju inovativnih servisa i izgradnja kapaciteta podržanih organizacija u oblasti mobilizacije zajednice i organizacijskog razvoja.

U okviru poziva “Aktivno učešće” biće podržani projekti koje predlažu i sprovode lokalne OCD, u cilju povećanja dobrobiti lokalnih zajednica i/ili tematskih zajednica,  u nekoj od prioritetnih oblasti programa Podržani=Osnaženi.

Projekti mogu trajati od šest do deset mjeseci, a iznos koji može biti dodijeljen za pojedinačni projekat kreće se u rasponu od €7.000 do €15.000.

Poziv je otvoren  do 14.maja 2024.godine.

U Vodiču za aplikante, nalaze se detaljne informacije navedenog poziva, a prijavni paket sadrži Prijavni formular i Formular za budžet.